Er kunnen in ieder gezin problemen ontstaan bij een scheiding. Om problemen bij een scheiding te voorkomen, kun je het beste gebruik maken van een familierecht advocaat. In veel gevallen ontstaan er bij een scheiding problemen wanneer er kinderen in het spel zijn. Hierbij zal in zo’n geval het familierecht alles rechtvaardigen. Er moeten voor de kinderen afspraken worden gemaakt waar beide partijen het mee eens zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, zal de advocaat alles regelen. Wanneer er een advocaat in de arm is genomen, zal deze in principe de zaak voor één partij behandelen. Omdat de advocaat, voor wat betreft de scheiding zo gunstig mogelijk voor beide partijen wil laten verlopen, zal hij met beide personen overleggen die willen scheiden. Wanneer er kinderen zijn dan komen de belangen van de kinderen altijd op de eerste plaats.

De snelheid van een scheiding
Wanneer het beide partijen het met elkaar eens zijn, dan kan een scheiding snel afgewerkt worden. De scheiding kan dan worden aangevraagd waarna deze snel zal worden uitgesproken. Wanneer de afspraken in een goed overleg tot stand zijn gekomen, zal de advocaat eerst alles laten bezinken. Kinderen moeten er in principe heel weinig van merken. Zij kunnen er tenslotte niets aan doen wanneer hun ouders gaan scheiden. Het is ook belangrijk dat als er geen kinderen zijn de scheiding zonder problemen verloopt.

Problemen bij een scheiding
Wanneer je gaat scheiden en er zijn kinderen, dan ontstaan vaak de problemen om de kinderen. Deze problemen omvatten vaak het verblijf en de alimentatie voor de kinderen. Hierbij kan de partner- als kinderalimentatie problemen veroorzaken. In principe zouden er weinig problemen moeten ontstaan rondom de alimentatie. De rechtbank maakt gebruik van een rekenmethode. Wanneer je getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden, dan zal de inboedel 50/50 verdeeld worden. Ben je buiten gemeenschap van goederen getrouwd, dan het vermogen verdeeld moeten worden. Hoe het moet worden verdeeld staat in de huwelijkse voorwaarden.

De zaken rondom de scheiding zo goed mogelijk regelen
Wil je alles goed regelen bij een scheiding, dan is het verstandig om van een goede familierecht advocaat gebruik te maken. Ga niet zelf samen overleggen, omdat daardoor vaak onenigheid ontstaat die niet meer bij te leggen is. Ga bij een scheiding goed uit elkaar. Probeer de vriendschap te bewaren die er was, voordat je besloten had om uit elkaar te gaan. Dat zullen de kinderen waarderen. De afspraken die je samen maakt in het bijzijn van een advocaat worden wettelijk vastgelegd. Dat zal voordelen opleveren wanneer en meningsverschillen ontstaan. De problemen kunnen in zo’n geval snel verholpen worden, omdat alles zwart-op-wit staat.

Delen