Heb je een strafbaar feit gepleegd of wordt je beschuldigd van het plegen van een strafbaar feit? Dan heb je de hulp van een advocaat nodig. In de advocatuur komen verschillende specialismen voor, waaronder het specialisme strafrecht. Kies voor een advocaat die gespecialiseerd is in het strafrecht om jou juridisch bij te staan. In dit blogartikel lees je wanneer je een advocaat strafrecht in moet schakelen en welke hulp er geboden kan worden.

Wat is strafbaar?
In de Nederlandse wet staat wat allemaal wel en niet mag. Overtreed je een regel? Dan heb je feitelijk een strafbaar feit gepleegd. Maar je komt veelal pas in aanraking met justitie wanneer je wordt beschuldigd van het plegen van een strafbaar feit. Vanaf het moment dat je wordt gevraagd voor een verhoor, is het belangrijk om een advocaat bij de hand te hebben.

Een advocaat die gespecialiseerd is in het strafrecht kun je al oproepen wanneer je een verkeersovertreding bent begaan, maar ook bij fraude, diefstal, zedendelicten, drugsdelicten en geweldsdelicten.

Volgens het Nederlands recht ben je onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Een advocaat die gespecialiseerd is in het strafrecht zal zijn/haar best doen om jouw onschuld te bewijzen.

Juridisch advies
Tijdens de juridische procedure sta je er niet alleen voor. De advocaat kan jouw juridisch bijstaan en voorzien van advies. Is het in jouw geval slim om open kaart te spelen en eerlijk te zijn over jouw gedragingen, of kun je juist beter beroepen op jouw zwijgrecht? Jouw advocaat adviseert en informeert je over je jij je het beste kunt opstellen tijdens de volledige procedure. Dit kan de uitkomst van de juridische procedure positief beïnvloeden. De advocaat weet welke rechten en plichten er zijn en kan de beste opstelling voor jou garanderen.

Beroepsgeheim
Een advocaat heeft beroepsgeheim. Dit betekent dat alles wat jij vertelt aan de advocaat, geheim blijft tussen jou de advocaat. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid. Jouw advocaat is zelf strafbaar wanneer hij/zij het beroepsgeheim breekt. Door het beroepsgeheim kun jij de beste juridische hulp verwachten van jouw advocaat.

Zit je met een probleem of heb je een strafbaar feit gepleegd? Schroom dan niet om contact te zoeken met een advocaat strafrecht. Je kunt terecht voor advies, maar je kunt ook hun hulp direct inschakelen. Wanneer je in contact komt met justitie vanwege het plegen van een strafbaar feit, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een advocaat weet te regelen. Met een advocaat die gespecialiseerd is in het strafrecht, geniet je van een eerlijke procedure en de juiste juridische hulp.

Delen